Hoe kunt u als horecaondernemer uw vaste lasten verlagen?

Horecaondernemers gaan de afgelopen jaren door een moeilijke periode. Eerst zorgde corona er lange tijd voor dat er geen gasten ontvangen konden worden, nu corona over het hoogtepunt heen is, is personeel nauwelijks meer te vinden. Als er al nieuw personeel gevonden kan worden, is het maar de vraag of hier ook geld voor is want de reserves zijn bij veel ondernemers geheel uitgeput. Gelukkig zijn er manieren om uw horecazaak voordeliger te runnen. U kunt gebruik gaan maken van moderne technieken om de kosten te drukken, maar tegelijkertijd kunt u hiermee ook uw service verbeteren en uw omzet laten stijgen. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Stap over op digitale menuborden

In traditionele horecazaken is het personeel een groot deel van de tijd bezig met het opnemen van bestellingen. Eerst moet een menukaart gebracht worden, vervolgens moeten er vragen over het menu beantwoord worden, de bestelling moet worden opgenomen, klaargemaakt en geserveerd worden. Tot slot moet ook de rekening betaald worden. Dit alles kan heel veel eenvoudiger. U kunt namelijk overstappen op digitale menuborden. Dit zijn schermen waarop uw gasten kunnen zien wat u aanbiedt en waarop u extra informatie kunt tonen. Gasten kunnen eveneens via deze digitale menuborden hun order plaatsen en gelijk betalen. Dit scheelt een hoop mankracht en dus ook veel personeelskosten.

Betere service en meer omzet

Vraag de gemiddelde gast in een horecazaak wat diens grootste ergernis is en deze zal antwoorden dat dat lange wachttijden zijn. Als je een bestelling plaatst, wil je je consumptie graag zo snel mogelijk hebben. Stapt u als horecaondernemer over op digitale menuborden, dan kunnen bestellingen vele malen sneller verwerkt worden. Bovendien is de kans veel kleiner dat er iets verkeerd gaat tijdens het bestellen: wat de gast aanklikt, komt als order in de keuken binnen. Kiest u voor een bestelscherm, dan kan de gast precies zien wat de status van diens bestelling is. In uw keuken kunt u eveneens een scherm ophangen zodat u kunt zien welke bestellingen nog verwerkt moeten worden. Hierdoor verbetert u niet alleen uw service, maar u kunt ook veel meer bestellingen in dezelfde tijd verwerken. Het moge duidelijk zijn dat dit tot meer omzet zal leiden.

Geen papierverspilling meer

Wanneer u met digitale menuborden gaat werken, kunt u veel eenvoudiger uw menu aanpassen. Vroeger lieten restaurants dit nog weleens achterwege omdat het veel werk was om nieuwe menu’s te maken. Met digitale menuborden kunt u iedere dag iets aan uw menu veranderen zonder dat dit kosten met zich meebrengt. Dit zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit in uw menu, maar het is ook veel duurzamer: u hoeft geen papier meer te verspillen aan menuwijzigingen. Hierdoor kunt u ook altijd leuke aanbiedingen presenteren. Met digitale menuborden realiseert u dus een besparing op de personeelskosten, u genereert meer omzet en u bespaart de drukkosten van uw menu’s.

Wat heeft uw zaak nodig?

Onze bestelzuilen zijn voor iedere horecagelegenheid. Kijk eens wat Leqqr te bieden heeft voor uw zaak. U kunt kiezen uit drie mogelijkheden, de standaardoptie de pro-optie en de special optie. Voor alle opties geldt dat zij beschikbaar zijn tegen een vaste vergoeding per maand. U hoeft dus niet bang te zijn dat u voor verrassingen komt te staan. Mocht u uitbreidingen van uw systeem willen, dan is dat altijd mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een extra scherm plaatsen, specifieke add-ons laten aanbrengen of wat u maar nodig heeft om uw werk optimaal te kunnen doen. Informeer daarom gerust eens naar de mogelijkheden. Wij staan voor u klaar om u van dienst te zijn.

Deel dit bericht